Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Епіфаній освятив Храм святої великомучениці Катерини у Хусті

Предстоятель ПЦУ Блаженнійший Епіфаній освятив Храм святої великомучениці Катерини у Хусті

У неділю, 27-го жовтня 2024-го року, в ході першого в історії офіційного візиту Предстоятеля Православної Церкви України на Закарпаття митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив Храм святої великомучениці Катерині у місті Хуст. Після освячення Собору Блаженнійший очолив недільну Божественну літургію Іоана Золотоустого.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Білоцерківський Євстратій, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, настоятель храму протоієрей Ігор Пістун, місцеве та запрошене духовенство.

В ході величної служби Його Блаженство звернувся до вірян з повчальною та мотиваційною проповіддю, вкотре відзначивши велику та щиру віру жителів Срібного краю у Бога. Під час відправи у вівтарі звучали молитовні прохання Блаженнійшого та духовенства за українських воїнів, за владу і наш народ, а також прохання до Бога про справедливий мир у нашій країні. Також поминали полеглих – як воїнів, які поклали свою душу на вівтар Незалежності України, так і мирних жителів.

Наприкінці богослужіння митрополит Епіфаній нагородив настоятеля Храму протоієрея Ігоря Пістуна Орденом святителя і чудотворця Миколая, а також високими церковними нагородами – меценатів та благодійників. На новоосвячений Собор Блаженнійший подарував богослужбове Євангеліє та Хрест.

Згодом зі словами подяки до Предстоятеля звернувся владика Варсонофій, ще раз наголосивши на важливості візиту митрополита Епіфанія до нашої області. Єпископ Ужгородський і Закарпатський також подякував настоятелю Храму протоієрею Ігорю Пістуну за труди на благо церкви, а перед вірянами вклонився на знак великої пошани до них.

Закінчилося недільне богослужіння роздачею квітів та іконок усім вірним.

Made with